Bij mijn energetische behandelingen werkt ik veel met de chakra’s, maar wat zijn dat nou eigenlijk? 

In je lichaam zijn 7 belangrijke energiecentra aanwezig, bekend als de 7 chakra’s. 

Chakra’s zijn wielen van wervelende energie in het etherische veld van ons lichaam. Alles Chakra’s samen vormen ons energiesysteem. Dat klinkt misschien een beetje mysterieus, maar je kunt ze echt voelen. Het is vaak moeilijk te verwoorden wat er te voelen is in deze energiecentra, omdat we het voelen van subtiele energie niet goed kunnen verwoorden. Door er genoeg rust en aandacht aan te schenken is het mogelijk om ze te voelen. 

De omgeving waarin je opgroeit bepaalt voor een groot deel de vorming van je chakra’s. Je neemt energie over van je ouders, familieleden, leraren, vrienden etc., maar ook het land en de cultuur waarin je opgroeit zijn factoren die jouw energie systeem beïnvloeden. Je neemt energie over en je wisselt ook weer energie uit met anderen. 

Als de chakra’s in balans zijn dat gaat het goed met je, dan floreer je. Alleen door al aandacht te schenken aan je chakra’s, leren voelen wat er te voelen valt is heilzaam en helend. Wat je zult merken, is dat dit ook in je gevoelsleven en je gedachten rust en inspiratie geeft. De chakra’s zijn nl. nauw verbonden met onze ziel en ze vertegenwoordigen elk een kwaliteit die je kunt inzetten om dieper, aandachtiger en gelukkiger te leven. 

Bij elk chakra of energiecentrum in je lichaam hoort een kracht, een kwaliteit die je kunt ontwikkelen en inzetten. 

Op het fysieke vlak corresponderen chakra’s met zenuwknopen en endrocriene klieren. Chakra’s zenden energie uit en nemen energie op. Om die reden is het goed om achterhaalde, storende of negatieve programmeringen die ons functioneren belemmeren te verwijderen en te vernieuwen. Patronen van de chakra’s hebben de neiging om zich steeds opnieuw te herhalen. Dit kan verband houden met relaties, werk, gedrag en gewoonten of je manier van denken. Daarnaast houden ze ook verband met activiteiten en ontwikkelingsniveaus. De chakra’s houden verband met de programma’s die ons leven bepalen. 

Chakra’s zijn dus eigenlijk heel belangrijk om balans op allerlei niveau’s te hebben. 

In het volgende blog een korte uitleg over de 7 chakra’s